Bezoekersinfo

Hier vind je alle informatie voor een bezoek aan Fotofestival Schiedam 2017. Kun je niet vinden waar je naar op zoek bent? Of heb je een (andere) vraag? Neem gerust even contact met ons op. Dat kan via info@fotofestivalschiedam.nl of stuur ons een berichtje via Facebook.

festivalhart

FFS SHOP
Atrium Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
Schiedam

FFS GALLERY
Hoogstraat 101B
Schiedam

openingstijden

Op 12 oktober openen de tentoonstellingen om 16.00 uur.

De tentoonstellingen zijn van 13 tot en met 22 oktober 2017 te bezoeken tussen 10.00 tot 18.00 uur, tenzij anders aangegeven.

Op maandag en dinsdag gesloten.

Rotterdam Photo Talks – Schiedam editie vindt plaats op zaterdag 21 oktober. Koop hier je tickets.

tickets

Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor bepaalde speciale programmaonderdelen, zoals lezingen en workshops, worden tickets verkocht. Heb je een kaartje nodig, dan wordt dit op deze pagina vermeld bij het desbetreffende programmaonderdeel. Zodra er tickets in de verkoop gaan, zullen we de benodigde informatie toevoegen en dit via Facebook aankondigen.

van en naar

TREIN
Schiedam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vul op 9292.nl ‘Station Schiedam Centrum’ in en plan zo gemakkelijk je reis. Vanaf Station Schiedam Centrum leiden twee wandelroutes direct het centrum van de stad in, waar het grootste gedeelte van het festival plaatsvindt. Volg hiervoor de Fotofestival Schiedam en S’DAM signing. De loopafstand naar de verschillende festivallocaties bedraagt tussen de 5 en 12 minuten. Zie de plattegrond voor meer informatie.

TRAM EN METRO
Vanuit Rotterdam reis je ook met tram 21 en 24 naar Schiedam in ongeveer 15 minuten. Halte Koemarkt. Check ret.nl of 9292.nl voor de meest actuele dienstregelingen.

AUTO
Liever met de auto? Schiedam is goed te bereiken maar houd er rekening mee dat in en rond het centrum van Schiedam betaald parkeren geldt (€ 1,90 per uur). In sommige smalle woonstraten die dicht bij winkels liggen, is het alleen mogelijk om een dagkaart kopen.

Betaald parkeren geldt op:  maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur, op donderdag (koopavond) van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis op zon- en feestdagen. Dit geldt ook voor koopzondagen (de eerste zondag van de maand).

FIETS
Het festival en Schiedam op de fiets verkennen? Pak de OV-Fiets of huur een fiets op Station Schiedam. Vanaf Rotterdam centrum is het ongeveer 25 minuten fietsen naar het centrum van Schiedam.

BOOTJE VAREN
Tijdens het festival vaart er op gezette tijden een bootje tussen een aantal locaties. De precieze vaardagen en tijden komen binnenkort online.

mindervaliden
We proberen de festivallocaties zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor mindervaliden, maar gezien de historische en bijzondere locaties lukt dit niet overal even optimaal. Benieuwd naar de (on)mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dat kan via info@fotofestivalschiedam.nl of stuur ons een berichtje via Facebook.

SCHIEDAM

te zien, te doen, te beleven

Naast het fotofestival is er van alles te zien en te doen in Schiedam en omstreken. Op de site van S’DAM vind je alle informatie over alle bezienswaardigheden, excursies en lekker eten en drinken.

overnachten in Schiedam

Wil je er een compleet ‘Fotofestival Weekend’ van maken? Check de accommodaties die Schiedam rijk is.

ook in de stad

Ook dit jaar mogen de activiteiten die door fotograferend, fotominnend en ondernemend Schiedam worden georganiseerd niet ontbreken. Benieuwd? Kijk hier en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor actuele updates. In de stad zijn deze deelnemende Schiedamse ondernemers te herkennen aan de FFS-poster.