Havenkerk

Fake Holidays

Reiner Riedler

Het werk van documentairefotograaf Reiner Riedler draait om mensen en hun omgeving. In zijn jonge jaren vertrok de Oostenrijkse fotograaf naar Wenen om daar volkenkunde te studeren, waarna hij besloot om zich volledig op fotografie te storten. Ondanks dat hij zijn studie niet afrondde is interesse in volkenkunde is nog steeds zichtbaar in zijn fotografie. In zijn werk belicht Reiner Riedler belangrijke hedendaagse onderwerpen waarin mensen en hun omgeving centraal staan en daagt hij de kijker uit na te denken over onze waardesystemen. Voor zijn fotografie reisde hij de wereld over om de fragiele schoonheid van het menselijk bestaan bloot te leggen. Zijn meest recente conceptuele werk onderzoekt de natuur van fotografie en de manier waarop we kijken naar de wereld om ons heen.

Voor het project Fake Holidays bezocht Reiner Riedler elf landen en vijftig themaparken waar hij ‘onechte’ omgevingen fotografeerde:
“Wanneer dromen buiten bereik zijn, neemt simulatie onze vrije tijd en vakanties over. Denkbeeldige werelden worden, vaak dankzij technologische invloed, zo gemaakt om ons een zo echt mogelijke ervaring mee te geven. Ondanks dat de kwaliteit van deze nagemaakte avonturen soms twijfelachtig is, is een ding duidelijk: het zegt iets over de dromen en verlangens die in het dagelijks leven niet kunnen worden nageleefd.” – Jens Lindworsky (vrij vertaald)

Reiner Riedler - Fake Holidays

Beeld: Reiner Riedler – Fake Holidays

Havenkerk

Lange Haven 70, Schiedam

Openingstijden: 10.00 - 18.00 uur
12 oktober: 16.00 - 23.00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten

Bekijk op kaart