Havenkerk

Frieda en het ongedierte

Leo Erken

Frieda en het ongedierte is een korte kinderfilm in virtual reality. Frieda gaat samen met de kijker op zoek naar dieren in het Amsterdamse Frankendaelpark. Terwijl de dieren de camera in de gaten krijgen, behandelt Frieda enkele filosofische kwesties die vr nu eenmaal oproept: ‘ik ben niet daar en jij bent niet hier’ en stelt de vraag: ‘is alles wat je ziet of voelt wel waar?’

Doel van de film is kinderen direct in contact te brengen met de (stads-)natuur en de fantasie daarover te prikkelen. Daarbij denken we vooral aan kinderen en ook ouderen die door omstandigheden niet naar buiten kunnen en mensen met geheugenproblemen zoals de ziekte van Alzheimer. Met onder andere deze productie wordt onderzocht of er met nieuwe mediatechnieken zoals virtual reality een meer actieve beleving kan worden gerealiseerd en misschien zelfs op andere manieren kan worden gecommuniceerd.

Deze film werd zonder financiering gemaakt met een kleine 360 graden ‘action’ camera met één enkele lens, een mobiele telefoon, geluidsapparatuur en twee laptop computers. De ‘foto’s’ zijn platte weergaves van 360° scenes.

Beeld: Leo Erken – Frieda en het Ongedierte

Havenkerk

Lange Haven 70, Schiedam

Openingstijden: 10.00 - 18.00 uur
12 oktober: 16.00 - 23.00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten

Bekijk op kaart