Hotel de Kroon

Korean Winterscape

Lars van den Brink

‘De mens in zijn vrije tijd’ een terugkerend thema in het werk van Lars van den Brink. Hobby’s, culturele tradities en sportieve uitdagingen, het zijn momenten om elkaar te kunnen opzoeken en passies met elkaar te delen. Gemotiveerd door zijn eigen ontroering voor de eenzaamheid reist Van den Brink langs de door de mens gecreëerde werelden die bedoeld zijn om samen te komen. Sneeuwhallen, indoor woestijnen en jungles maar ook Middeleeuwse festivals komen hierbij aan bod.

In zijn serie Korean Winterscape richt Van den Brink zich op wintersport – een van zijn passies – en toont hij de wintercultuur van een land waar in februari de Olympische Winterspelen plaatsvinden. Zuid-Korea heeft een rijke cultuur en traditie van wintersport. De vele ski resorts zijn geliefd door families op zoektocht naar plezier en saamhorigheid.

Elk beeld uit de serie bestaat uit meerdere foto’s. Gedurende enkele uren maakt Van den Brink vanaf hetzelfde standpunt opnames van mensen en gebeurtenissen die voor zijn lens plaatsvinden. Door deze opnames samen te voegen creëert hij een nieuwe realiteit van gebeurtenissen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, maar nooit op hetzelfde moment te observeren zijn geweest.

Beeld: Lars van den Brink - Korean Winterscape

Beeld: Lars van den Brink – Korean Winterscape

Hotel de Kroon

Koemarkt 1, Schiedam

Openingstijden: 10.00 - 18.00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten

Bekijk op kaart