Noordvest en de Schie

De Zilveren Camera

Groepsexpositie met: Koen van Weel, Dingena (Inge) Mol, Dennis van Lingen, Joris Knapen, Jiri Büller, Bart Maat, Angeliek de Jonge,Lex van Lieshout, Siese Veenstra, Mike Roelofs, Ramon Mangol,Cigdem Yuksul, David van Dam, Olivier Middendorp, Poike Stomps, Bram Janssen, Ruben Terlou

De Zilveren Camera is al zes decennia lang gericht op het stimuleren van de Nederlandse fotojournalistiek. Jaarlijks onderscheidt de organisatie Nederlandse fotojournalisten voor het uitzonderlijke werk dat zij maken. De verzamelde winnaars van deze wedstrijd laten tijdens Fotofestival Schiedam de kracht van de Nederlandse fotojournalistiek en nieuwsfotografie zien. Dit in al hun vindingrijkheid, visuele verbeeldingskracht en journalistieke vaardigheden.

De buitententoonstelling van De Zilveren Camera kende niet één specifieke gebeurtenis die het jaar overheerste. Of het nu de reactiesnelheid is van een fotograaf achter op een motor die een wielrenner tegen een rotswand ziet crashen, de indringende portretten van gewonde Nederlandse veteranen, of een dag uit het leven van een staatssecretaris; deze en de overige winnende beelden getuigen stuk voor stuk van vakmanschap. Opvallend is, dat er dit jaar naast gevestigde namen, zelfs meerdere jonge fotografen in de prijzen zijn gevallen. Dit laat zien, dat de wedstrijd óók voor een nieuwe generatie beeldmakers relevant is.

Tekst aangepast naar het  juryrapport 2016 van De Zilveren Camera.

De Zilveren Camera expositie is buiten te zien bij Noordvest en langs de Schie.

 

Cigdem Yuksel- Syrian child labor- foto: via De Zilveren Camera

Beeld: Cigdem Yuksel- Syrian child labor- winnaar van De Zilveren Camera 2016

Noordvest en de Schie

Noordvest

Openingstijden: Buiten expositie Zilveren Camera, altijd te bezoeken