FestivalOok in de stad

Net als ieder jaar mogen de activiteiten die door fotominnend en ondernemend Schiedam worden georganiseerd niet ontbreken. Een deel van de programmering is hier te vinden. In de stad zijn de deelnemers te herkennen aan de speciale gele makelaarsborden.

 

Expo John Middelkoop

Vrijdag 15 september tot dinsdag 31 oktober 2017, Korenbeurs

Chaotische ordening, reflecties op de planologie van de volkstuin.

We kennen het allemaal, vanuit het voorbijgaan in de trein of vanaf de snelweg. De aanblik van de volkstuin. Het beeld van anarchistisch ruimtegebruik waarin geen enkele structuur valt te ontdekken.

In de serie “Chaotische ordening” neemt hij de kijker mee in zijn nieuwsgierigheid naar de omgeving waar we vaak gedachteloos aan voorbij gaan.

John Middelkoop is fotograaf, afgestudeerd aan de Fotoacademie. Hij werkt autonoom en in opdracht. John is naast fotograaf, docent en mentor fotografie.

Beeld: John Middelkoop - Chaotische Orden

Beeld: John Middelkoop – Chaotische Ordening

Expo Easton Davy & Nick Oudshoorn

Vanaf 29 september 2017, Wijning, Wijn & Beleving

In samenwerking met Music Inspired Art presenteert Wijning, Wijn & Beleving een muziektentoonstelling die in het teken staat van Fotofestival Schiedam. In deze expo worden schilderijen en zeefdrukken van jazz- en blueshelden tentoongesteld die Nick Oudshoorn maakte aan de hand van zijn eigen gemaakte foto’s bij optredens. Daarnaast zijn schilderijen, water colors en art prints van de New Yorkse kunstenaar Easton Davy te zien, waaronder de fotocollage-onderdelen waar de kunstenaar om bekend staat.

 

Fototentoonstelling De Roode Zon (DRZ)

Historische Vereniging Schiedam
Hoogstraat 74A
Vrijdag 13.00 – 15.00 uur
Zaterdag 12.00 – 16.00 uur

DRZ was een Schiedamse sportvereniging, later voetbalvereniging, voortgekomen uit de socialistische beweging. De club werd opgericht in 1930. De leden waren natuurlijk vooral afkomstig uit arbeiderskringen en voetbalden in een eigen bond, de NASB (Nederlandse Arbeiders Sport Bond). In 1995 kwam er een einde aan DRZ door een fusie met een andere Schiedamse voetbalvereniging, GSS.