Over

FOTOFESTIVAL SCHIEDAM 2017

Fotofestival Schiedam vindt plaats van 12 tot en met 22 oktober en is een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie van tien dagen waar ontwikkelingen binnen de fotografie worden getoond aan de hand van een thema die de relatie tussen fotografie en de wereld verkent. Want fotografie is actueel én urgent. Dit zo vertrouwde medium geeft vorm en kleur aan de wijze waarop wij onze realiteit zien, in steeds grotere mate. Fotofestival Schiedam wil prikkelende en hoogwaardige beeldverhalen belichten die recht doen aan de complexiteit van het hedendaagse kijken. En die laten zien dat er een wereld van keuzes en gedachten schuilgaat achter het uiteindelijke geschoten ‘plaatje’.

Net als voorgaande jaren wordt Fotofestival Schiedam gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere (kunst)disciplines. Op bijzondere locaties in de historische binnenstad worden verschillende kunstprojecten tentoongesteld, van de hand van zowel jong aanstormend talent als gevestigde namen. Nog meer dan voorgaande jaren wil de organisatie zo de onderscheidende culturele positie van Schiedam binnen de grootstedelijke periferie van Rotterdam uitlichten.

Blauwdruk

Het thema van deze vijfde editie van Fotofestival Schiedam is Blauwdruk. Een thema dat de relatie tussen grafische en ruimtelijke vormgeving onderzoekt en uitdiept. Het festival biedt hierbij context in de vorm van tentoonstellingen, interventies en een randprogrammering bestaande uit lezingen, workshops en rondleidingen. Er wordt samengewerkt met beeldende kunstinstellingen uit Schiedam en Rotterdam en er worden landelijke en internationale partners betrokken die het tentoonstellen van beeldcultuur in al zijn vormen centraal stelt, zowel in de online als de offline wereld.

Pers & partners

Meer informatie over Fotofestival Schiedam? Neem gerust contact op met Floor van den Elsen en/of Malou te Wierik, communicatie & pr: communicatie@fotofestivalschiedam.nl. Beeldmateriaal, logo en persberichten zijn in deze PERSKIT te downloaden.

Vrijwilligers

Fotofestival Schiedam kan niet bestaan zonder vrijwilligers! Draag je fotografie en het culturele leven van Schiedam een warm hart toe en heb je zin om samen met het team een fantastisch festival neer te zetten? We zoeken enthousiaste suppoosten, publieksbegeleiders en vliegende keeps. Meld je hier aan.

Fotografen

We zijn altijd geïnteresseerd om werk te zien van fotografen. Houdt er wel rekening dat met een klein team weinig tijd is om iedereen te beantwoorden, maar mochten we geïnteresseerd zijn dan nemen we uiteraard contact op. Een link naar je website is voldoende, we houden onze inbox graag zo licht mogelijk.

PROJECTTEAM

zakelijke leiding
Marcel Kollen
concept en strategie
Chee Yee Tang
programmacoördinator
Lise Straatsma
programmateam
Marcel Kollen, Lise Straatsma, George Knegtel, Chee Yee Tang
productie
Dimitar Galileev, Miranda Lockhorst
communicatie

Floor van den Elsen, Malou te Wierik
design
Esther Estévez Irazábal
website
Sean Jeronimus (Twee)
advies en eindredactie
Anouk van Mil, Renée Hartog (milc)
tentoonstellingsontwerp
Lise Straatsma, George Knegtel, Miranda Lockhorst
citymarketing
S’DAM
foto campagnebeeld
Luis Hernan- Digital Ethereal
met dank aan:
alle vrijwilligers, deelnemers, fotografen, partners, uitvoerders en andere betrokkenen. Onze dank is groot!

colofon

Fotofestival Schiedam
Hoogstraat 101B
3111 HD Schiedam
info@fotofestivalschiedam.nl

opdrachtgever
gemeente Schiedam
organisator
Stichting Daguerre
bestuur
Frank Dirks
Laurens de Boer
Vanya Pieters

Partners

Subsidiënten